• Zajazd Jan

    w Nałęczowie
  • Zajazd Jan

    w Nałęczowie

Zapraszamy do zapoznania się z menu Zajazdu Jan. Jesteśmy otwarci na Państwa propozycje dotyczące menu.

Zupy

(maksymalnie 2 propozycje do wyboru)

Domowy rosół z makaronem
Flaczki wołowe
Żurek staropolski
Forszmak lubelski
Barszczyk pasztecikiem
Zupa cebulowa
Gulasz węgierki na wołowinie
Zupa z leśnych grzybów
Boeuf Strogonow
Chłodnik jajkiem

Kremy:
z pieczonej dyni
brokułowy z prażonymi migdałami
porowo-śmietankowy
z kurek z grzankami

Do dań proponujemy

opiekane ziemniaczki
ziemniaczki z wody
puree ziemniaczane
frytki
ryż
kuskus
kopytka
kasza gryczana
kasza jęczmienna

Przekąski

Śledzik w oleju

Śledź po węgiersku

Śledź w czarnych porzeczkach

Ryba po grecku

Rolada z ryby z musem chrzanowym

Schab ze śliwką/morelą

Pomidory faszerowane

Papryka nadziewana

Baleron białoruski

Kurczak faszerowany

Rolada z salami

Galantyna drobiowa

Nuggetsy w sosie majonezowo – ketchupowym

Róże z łososia z musem chrzanowym/śmietankowym

Łosoś w łódeczkach z cykorii

Rolada królewska z łososiem i szpinakiem

Tymbalik z jajkiem

Tymbalik drobiowy

Rolada z pastą chrzanową

Jajko w majonezie

Jajko w sosie tatarskim

Jajko z garnizowane na sałacie

Plater mięs pieczonych oraz wędlin

Golonka w galarecie

Golonka faszerowana

Zimne nóżki

Awokado z szynką parmeńską

Desery

Pucharek lodowy z owocami i bitą smietaną

Gruszka w musie waniliowym z nutą czekolady *

Mus czekoladowy z owocami

Panna Cotta

Dania główne

(maksymalnie 3 propozycje do wyboru)

Schab pieczony w sosie z zielonego pieprzu
Sakiewka Janosika z pieczarkami
Schab duszony w sosie z pieczonej papryki
Schab duszony w śmietanie z migdałami
Polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym
Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie szparagowo-serowym
Cordon Blue ( kotlet szwajcarski)
Pierś drobiowa z szynką parmeńską w białym winie
Roladka z piersi drobiowej z fetą i suszonym pomidorem
Rolada z piersi drobiowej ze szpinakiem w sosie napoli
Udko panierowane na chrupko
De Vollaile
Babka ziemniaczana
Indyk zapiekany z sosem żyrawinowym
Kluski śląskie z sosem
Wołowina po Burgundzku
Wołowina po Węgiersku
Zrazy wieprzowe w sosie własnym
Szynka wieprzowa po Bawarsku
Żeberka na kapuście kiszonej
Rolada z morszczuka z sosem cytrynowym, kaparowym lub chrzanowym
Dorsz pieczony w prowansalskiej posypce

Dodatki

Pomidory z cebulką ( w sezonie)

Mizeria (w sezonie)

Sałata ze śmietaną ( w sezonie)

Pikle

zestaw surówek

mix sałat

Sos chrzanowy

Sos tatarski

Sos czosnkowy

Sałatki

Selerowa ( seler konserwowy, szynka, ser żółty, ananas, kukurydza, jajko)

Brokułowa ( brokuł, kalafior, pomidor, jajko, sos czosnkowy)

Śródziemnomorska ( świeże warzywa, papryka , kukurydza, seler, oliwki, ser feta, ser żółty, majonez )

Kasztelańska ( ser żółty, szynka, pieczarki w occie, fasola czerwona, papryka, majonez)

Królewska ( świeże warzywa, smażony kurczak, ananas, sos czosnkowy)

Francuska ( makaron, szynka, żółty ser, świeży ogórek, kukurydza, majonez)

Włoska ( mix sałat, suszony pomidor, mozzarella, szynka parmeńska, winegret, ocet balsamiczny, parmezan) *

Ryżowa na słodko

Jarzynowa

Caprese ( pomidory, mozzarella, bazylia, oliwa z oliwek)